Úvod » Sezóna 2015 » 2.liga - články o zápasech

10.kolo - FK Rudná vs DKS KOPEČEK Rájec 3:1 (3:1)

publikováno 08.06.2015 (aktualizováno 13.09.2015)

Horké počasí provázelo druhý domácí zápas za sebou, naštěstí se oproti tomu předchozímu sešla početná a silná sestava. Hostů dorazil totožný počet, ovšem tím, kdo od počátku udával tón a tempo zápasu, byla Rudná. Po několika šancích se jako první prosadil T.Hlavenka, který zužitkoval rychlou akci po kombinaci L.Bárty a J.Zeleného. Téměř vzápětí přidal náš obránce i druhý gól a to svým nejtradičnějším způsobem, který si může nechat patentovat - rychlý náběh na aut a nekompromisní zakončení hlavou. Přihrávajícím byl v tomto případě L.Zelený. Zdrcující nápor pokračoval a přinesl i třetí branku, kterou vstřelil přímo z rohu L.Bárta. Rudná i nadále dominovala, jenže branka Kopečku se od třetího gólu zamkla na sedm západů a žádný z dobyvatelů v tentokrát černých dresech ji nebyl schopen otevřít. Nejvíce se v tomto činil J.Zelený, který ale střeleckou mušku nechal doma a místo branek počítal zahozené šance, které mu s železnou pravidelností připravoval L.Bárta. Špatně seřízená mířidla ovšem měli i ostatní útočníci, ačkoliv se po páradních kombinacích často ocitali sami před brankářem hostů (M.Kunc, L.Bárta). A tak se opět stalo to, co se stát muselo. Místo toho, abychom zdecimovaného soupeře dorazili, nabídli jsme mu zbytečnou ztrátou míče uprostřed hřiště brejk, který skončil snížením stavu na 1:3. Kajícím se hříšníkem byl v tomto případě J.Zelený, který nechtěně dostal Rájec do zápasu. Od tohoto okamžiku byl Rájec nejen vyrovnaným, ale v některých fázích hry i lepším týmem.

Kritický byl zejména vstup do druhé části hry, kdy jsme přežili dvě 100% šance hostů. Nejprve nás výtečně podržel M.Pokorný, který vychytal sólový nájezd rájeckého útočníka, aby pak tentýž hráč z následujícího rohu poslal míč místo do opuštěné branky pouze na tyč. Štěstí, které se k nám v minulých zápasech otáčelo zády, tak konečně opět nastavilo svoji přívětivější tvář. Hra se pak po celý druhý poločas přelévala ze strany na stranu, na naší straně podal výborný výkon M.Pokorný, který deptal rájecké útočníky. Na straně druhé si nárokoval stejné hodnocení i brankář Rájce a oba strážci svatyně se tak střídali v tom, kdo vylape lepší příležitost. Dvacet minut před koncem naprosto zbytečně ruply nervy hostujícímu kapitánovi, který se po vulgární urážce rozhodčího zaslouženě poroučel ze hřiště. Ráječtí i ve čtyřech nepolevili ve svém útočném snažení, vydrželi běhat a hnali se za vyrovnáním, nicméně naše převaha jednoho hráče v poli byla v soupeřově defenzivě znát a vedla k rudenským výpadům, které mohli definitivně rozhodnout. Ty největší šance měli na kopačkách J.Zelený a L.Bárta, ovšem bez gólového efektu. O konečném výsledku celého zápasu tak rozhodl až na hluchou pasáž po obdrženém gólu povedený první poločas rudenských.

Po dvaceti minutách mohlo být rozhodnuto, nicméně zbytečně jsme chybami dostali soupeře do hry a z jasného průběhu se stalo drama. Přesto zůstaly tři body zaslouženě doma.

Góly FK Rudná:

T.Hlavenka 2, L.Bárta

Sestava:

M.Pokorný - L.Pandula, T.Hlavenka - M.Navrátil, M.Ryšavý - L.Bárta, J:Zelený, M.Kunc, L.Zelený

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery